Föreläsare och workshops

12.00
SagoYoga för vuxna

Välkommen till en lekfull workshop där du får inspiration att skapa magi tillsammans med ditt barn eller barnbarn. En workshop som passar alla med barnasinnet kvar!

Här får du som vuxen på ett överskådligt sätt ta del av yogans rörelser och andningstekniker för att skapa rörelseglädje och lugn tillsammans med barnen.

Susann utgår från yogans olika asanas/rörelser och vägleda dig in i sagans värld. I en Yogasaga får du bland annat möta Ronja Rövardotter och andra kända sagofigurer.

Du kan läsa mer om workshopen på SannYogas hemsida: sannyoga.nu


Yogamattor finns på plats, men du är fri att ta med en egen!

13.00
SUND OCH LYCKLIG

BRITTA JAKUBENKO

Välkommen till en Intro och upplevelse föreläsning med eteriska oljor!

Dofter kan berusa, väcka en känsla av välbehag, göra oss pigga eller sömniga. Den kan hjälpa oss att stärka vår hälsa och vara i balans i kropp och själ.Vi visar även oljor som är bra vid stressrelaterade besvär.

Oljorna från Young Living Essential Oils håller en fantastisk kvalitet som ger nya dimensioner åt aromaterapin och återupptar gamla traditioner sedan urminnes tider, då eteriska oljor var en naturlig del av hälsa och läkekonst.

De kan användas som ett härligt och livgivande husapotek för dig själv och dina närmaste, eller som ett behandlingskomplement för t.ex. massörer, hudterapeuter och naturterapeuter.

15.00
Tanja Andelman

Hur sockret påverkar dig och din kropp


Tanja har enorm erfarehet av hur din diet påverkar din hälsa. Hon har arbetat många år med att lära sig allt om matens påverkan på kroppen, och hur man hittar hälsa genom det man äter. 
Nu kommer Tanja till Nyköping Hälsomässa för att motivera och inspirera dig till ett häslosammare liv, genom att berätta om hur socker påverkar kroppen, och hur du gör för att en gång för alla sluta, på dina villkor! 

16.00
Håkan Lindholm Doveson

Håkan Lindholm Doveson är psykolog och psykoterapeut. Hans föreläsning handlar om spiritualitet och psykologi, dess ofrånkomliga syskonskap, och om hur en pragmatisk andlighet i kombination med psykologi och psykoterapi kan öppna en väg till ökad frihet från egots slaveri. Föreläsningen berör såväl modern anknytningsteori, relationella perspektiv på psykoterapi, C. G. Jung och svar på frågan hur tolvstegsprogrammet kan hjälpa inte bara alkoholister - utan alla människor - till ett liv präglat av en ökad känsla av frihet och till ökad existentiell hälsa.

17.00
Tanja Dyredand

Shamansk trumresa: Res in i Akashakrönikan, möt din guide för överflöd och få kraftfull healing

Tanja Dyredand: författare, shaman, astrolog, healer och spirituell influencer.
Du hittar henne på mässan där hon finns med sin bok ”Magi för själen” samt ger shamansk healing och vägledning.